lørdag 1. september 2012

Eplekake med vaniljekrem



Vi har hagen full av epletrær og stadige ambisjoner om å kjøre til Askim for å få dem byttet i eplemost. Så langt har fire høster med hagen gått uten at ambisjonene har blitt omsatt til handling og jeg frykter at dette blir den femte. Det blir noen eplekaker heldigvis og i dag har jeg prøvd en ny oppskrift. Jeg fant den på et nettforum, takk til Anne! Oppskriften var til langpanne, jeg har brukt en kvadratisk form og dermed redusert mengdene litt. Regner med at oppskriften slik den fremstår nå også passer til en stor rund springform. Mengden som passer til langpanne står i parantes.


4 (6) egg
250 g (400) sukker
200 g (300) smeltet smør
250 g (400) hvetemel
1 ts (1.5) bakepulver
1 ts (1.5) vaniljesukker
4 (5-6) epler
1 pk ferdig vaniljekrem
kanel
demerasukker

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i smeltet smør. Tilsett det tørre og bland godt. Has i smurt form. Eplene skrelles, skjæres i båter og legges tett i tett i striper i formen. Sprut vaniljekrem mellom eplestripene. Dryss på kanel og sukker. Stekes ved 180 grader i ca 50 minutter. Serveres lunken, gjerne med is til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar